Uitstekende
Service

Say potato,
say Agrico

Agrico Nordics Sweden

About Agrico Nordic

20210706 151324

De activiteiten van Agrico Nordic

Agrico Nordic is voornamelijk gericht op het vermeerderen en verhandelen van pootaardappelen in Zweden en Finland. Met een groep van Poolgrowers wordt er op zo'n 200 hectare land pootaardappelen verbouwd en vermeerderd voor verschillende segmenten. Het compacte team van Agrico Nordic houdt zich druk bezig met administreren van telerszaken, introduceren van nieuwe rassen, aanleggen van proefvelden. 

Daarnaast is vooral de samenwerking en ondersteuning onze telers een belangrijk speerpunt binnen het bedrijf.

  • Variety choice advice
  • Storage, handling, grading advice
  • Agronomic advice
  • Focus on quality
Interesse om een Poolgrower te worden? Onze pootaardappelen
Wieger van der Werff

Agrico Nordic vindt de verbinding met de teler erg belangrijk. Gezamenlijk naar het meest optimale resultaat toewerken en zorgen dat alle aardappels bij de juiste klanten terecht komen is mijn persoonlijke uitdaging.

Onderdeel van een wereldwijde coöperatie

Agrico Nordic valt onder de coöperatie Agrico die gevestigd is in Nederland. Agrico is wereldwijd dé marktleider op het gebied van gecertificeerd pootaardappelen. Met een telersgroep van ruim 1000 leden wordt er jaarlijks ruim 500.000 ton pootaardappelen en 350.000 ton consumptieaardappelen verhandeld. Deze aardappelen worden zowel binnen Nederland als naar 80 andere landen verscheept. 

Met een keuze van meer dan 80 rassen heeft Agrico voor ieder teler/klant waar ook ter wereld een geschikt ras tot zijn beschikking die aan de gewenste eigenschappen voldoet. Met bijna 50 jaar ervaring in de aardappelwereld is Agrico uitgegroeid tot betrouwbare ketenpartner en kennispartner in de aardappelteelt. 

Agrico_headquarter_front_2

Onze belangrijkste speerpunten

Research for new innovative varieties

Duurzame ontwikkelingen

Bij Agrico Nordic vinden wij verduurzaming van de aardappelteelt een belangrijk onderwerp. De druk op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de steeds strengere kwaliteitseisen van levensmiddelen betekent dat wij als pootgoedbedrijf onze bedrijfsvoering moeten aanpassen om toekomstbestendig te blijven. Dit betekent dat wij investeren in onderzoek naar rassen die presteren in veranderende klimatologische omstandigheden en minder gebruik van GBM nodig hebben. 

DSC2522

Samenwerking met stakeholders

Onze telers zijn de belangrijkste stakeholders van Agrico Nordic. Gezamenlijk met hen proberen wij ieder jaar een zo'n gezond mogelijk gewas te telen. Door middel van een goede communicatie met onze stakeholders assisteren wij hun gedurende de teelt. Wij vinden het belangrijk dat de telers zich volledig kunnen richten op de teelt, daarom zorgen wij voor de afhandelingen van papierwerk en aangiftes die uitgevoerd moeten worden. 

Kwaliteitscentrum 63 ©Agrico 2018

Focus op kwaliteit

Bij Agrico Nordic staat de kwaliteit van onze aardappelen hoog op de lijst. Ieder jaar werken wij samen met onze collega's uit Nederland om alle partijen aardappelen te laten controleren in het Agrico Quality Centre. Tijdens deze controle wordt er nauwlettend gekeken naar de interne en externe eigenschappen van iedere partij. Op deze manier zijn wij in staat om de kwaliteit van iedere partij te garanderen en af te kunnen leveren onder de juiste omstandigheden. 

Sjoerd

Wilt u meer informatie over Agrico Nordic en die diensten die wij leveren?

Agrico Nordic is een pootgoedbedrijf dat gespecialiseerd is in de handel en teelt van hoogwaardige pootaardappelen. Naast het vermeerderen van onze aardappelen helpen wij onze telers gedurende het seizoen om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Benieuwd wat Agrico Nordic voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op!

Sjoerd van der Schaar

Logistiek en productie medewerker