100% Zweedse
pootaardappelen

Nordic 2

Een gezond begin

Een gezond gewas begint met het poten van gezond en gecertificeerd uitgangsmateriaal. Agrico Nordic beschikt over een breed aanbod met verschillende aardappelrassen die geschikt zijn voor de Zweedse en Finse teeltomstandigheden. Door ons intensieve research werk zijn wij in staat om de breed assortiment rassen aan te bieden die voldoen aan de wensen en behoeften van de klant nu, en in de nabije toekomst. 

  • Een geschikt ras voor ieder segment
  • Voldoet altijd aan de laatste voedselveiligheid eisen
  • Volledig gecertificeerd pootgoed
Ga naar onze rassen
Agric potatoes on a conveyer
©Klaas Eissens Afgrico RS 14 06 19 8

Lokale productie

Voor de aardappelteelt is het van belang dat er wordt gestart met gezond uitgangsmateriaal. Ons uitgangsmateriaal (miniknollen) is afkomstig uit Finland en wordt door ons in de eerste jaren van het vermeerderingsproces vermeerderd in het noorden van Zweden. Tijdens het vermeerderen in het noorden is de kans op een besmetting met de ziektes (...) het laagst. Na 3 á 4 generaties wordt het uitgangsmateriaal in het zuiden nogmaals vermeerderd voordat het naar onze klanten gaat. 

De miniknollen zijn afkomstig van het bedrijf SPK uit Finland. 

De Next Generation aardappelrassen

Wegens het belang van verduurzaming binnen onze sector is er vanuit ons research bedrijf gekeken naar nieuwe duurzame rassen. Na jaren van onderzoek is in het jaar 2018 een nieuwe range aan aardappelen op de markt gebracht met de naam 'Next Generation', dit zijn rassen met een natuurlijke resistentie tegen de gevreesde aardappelziekte 'Phytophthora Infestans'. 

Deze rassen zijn zowel voor de biologische als gangbare teelt interessant wegens de verhoogde resistenties tegen Phytophthora. Dit betekent een verhoogde opbrengstzekerheid voor de biologische teler en kan de gangbare teler een minder intensief spuitschema hanteren. Op dit moment hebben wij voor ieder segment een geschikt 'Next Generation' ras. 

Onze Next Generation rassen
Next generation potato varieties
Sjoerd

Wilt u meer informatie over onze pootaardappelen?

Agrico Nordic is een pootgoedbedrijf dat gespecialiseerd is in de handel en teelt van hoogwaardige pootaardappelen. Naast het vermeerderen van onze aardappelen helpen wij onze telers gedurende het seizoen om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Benieuwd wat Agrico Nordic voor jou kan betekenen op het gebied van pootaardappelen? Neem vrijblijvend contact op!

Sjoerd van der Schaar

Logistiek en productie medewerker